Kirje joulupukille

Joululahjoitus WWF:n työhön

Lahjaksi lehmä -verkkokauppa

Suomen Unicef – lahjoitukset

Greenpeace – lahjoitukset

Lahjaksi pala metsää

Tags:

18 kommenttia - “Kirje joulupukille”

 1. keijjo Kirjoittaa:

  Koska viskipullo olisi voinut särkyä postissa, pistin rahaa eräälle sambialaiselle pikkulikalle joka häädettiin pois koulusta kun sen äidiltä loppui rahat. Tämä on Medea: http://wiki.keijjo.net/wiki/images/2/28/Meo_ja_Helen.jpg

 2. grezen Kirjoittaa:

  Kiitos, Keijjo! <3

 3. Niksu Kirjoittaa:

  Joulukostyymis on kyllä aika tuhma. Heliumporo kruunaa kaiken.

  Multaki loppui lahjatoiveet jo 14-vuotiaana. Oon siitä lähtien saanu vain sontaa :D Olispa siistiä kyetä irrottautumaan tästä joulun materialistisesta puolesta. Istuttaisiin vaan sähköttömässä mökissä ja toivottaisiin ettei pakkanen pane.

 4. ahokoivu Kirjoittaa:

  Oi, ihanaa <3

  Tuli oikea joulumieli tästä postauksesta!

 5. Awe Kirjoittaa:

  Tuo poro taitaa olla anastettu sieltä brittiläisestä Lappi-joulumaasta.

  PS: Havahduin tässä pitkästä koomatilasta ja huomasin että olet muuttanut. Päivitin linkin ensitilassa!
  Pahoittelen viivästystä ja toivon, ettei kävijämäärät ole romahtaneet sillä välin.

 6. Ninni Kirjoittaa:

  Mun budjetilla ei taaskaan taida lähteä kokonaisia lehmiä minnekään, mutta eiköhän tänä vuonnakin taas tule sponssattua vähän koulunkäyntejä ja hyttysverkkoja sun muuta pientä. Meille bibliofiileille yksi lahjoituskohde on tietysti myös kirjojen pelastaminen: http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/pk_lomakkeet.php Noi nimikkokohteet on hurjan hintaisia, mutta 10/50 eurolla voi auttaa säilyttämään erikseen määrittelemättömiä teoksia kansalliskirjastossa.

 7. Amina Kirjoittaa:

  Hienoa olla tilanteessa, jossa ei tarvitse mitään – ja vielä hienompaa tiedostaa se. :) Haastoin sinut 5 oudointa asiaa -meemiin (näin sopivasti 50 asiaa minusta -meemin jälkeen).

 8. jambi Kirjoittaa:

  Eikös tämä sun “luonnonsuojelu” ole vähän tekopyhää, kun olet äskettäin olet lentänyt lentokoneella New Yorkiin…?

 9. grezen Kirjoittaa:

  Ai New Yorkissa käyminen velvoittaa myös haluamaan paljon tarpeettomia joululahjoja? No, arvasin kyllä, että joku tarttuu vielä tuohon. Mutta syön myös lihaa ja olen muutenkin hyvin kaukana täydellisestä “luonnonsuojelijasta”, pahoittelen. Aiempina jouluina olen pyytänyt ja saanut vanhemmiltani paljon hyödyllisiä ja tarpeellisia joululahjoja, esim. viime vuonna uuden sohvan, mutta tällä hetkellä ei oikeasti ole millekään tarvetta.

  Hassu ajatusmalli tuo, että jos kerran poikkeaa sivupolulle luonnonsuojelun tieltä, niin sitten pitää loppuelämäkin tai ainakin loppuvuosi elää kuin pellossa, kun millään ei ole enää mitään väliä :)

 10. jambi Kirjoittaa:

  Mut kun aiemmin olit todella huolissasi ilmastonmuutoksesta ja sitten painat Nykiin lentokoneella. Mun mielestä sun olisi pitäny esim. purjehtia sinne. No, nythän on muotia olla vihreä ja huolissaan ilmastonmuutoksesta, kunhan ei itse tarvi laittaa tikkua ristiin… ;)

 11. Nasuhorn Kirjoittaa:

  Mahtaako tolla sanaparilla “länsimainen elämäntyyli” nyt enää mitään merkitystä olla enää, kyllä noissa idän ihmemaissa on tässäkin asiassa menty jo lujaa ohi meistä. Vaikka kyllä kaikissa sellaisissa televisio-ohjelmissa mitä olen nähnyt jäljelläolevien, todella alkeellisten kulttuurien elämästä kyllä ne sai painaa raakasti töitä koko ajan ja ainut syy miksei niillä ollu tavaraa oli se ettei mitään ollut saatavilla.

  Mutta osta (tai siis toivo pukilta) Palveluita niin kaikki voittaa; raha liikkuu, lama kaatuu ja suomalaiset saa töitä eikä maailmaan tule uutta tavaraa (jonka tekeminen tosin vaan vaurastuttaa kehitysmaalaisen paljon varmemmin kuin ilmainen vuohi mutta se on ihan toinen tarina).

 12. Maija Kirjoittaa:

  Hämmentävän aggressiivista provoamista edelliseltä kirjoittajalta. Toivottavasti bloggaaja jätät omaan arvoonsa! Minusta tämä oli erinomainen bloggaus.

  Minusta tekopyhää on vaatia syyllistävään sävyyn toisia ihmisiä pitämään johdonmukaisesti kiinni ekologisuudesta _kaikissa_ valinnoissaan.

 13. grezen Kirjoittaa:

  Aika äkkiä saa ihmisiä ärsytettyä puhumalla mitään luonnonsuojeluun liittyvää. Ihan kuin syyllistäisin kaikki muut ihmiset olemalla haluamatta liikaa joululahjoja ja olemalla huolissani ilmastonmuutoksesta. Olisiko jotain luterilaista mentaliteettia tuokin, että puhumalla omista eettisistä ja ekologisista valinnoistaan syyllistyy muiden silmissä samanlaiseen kerskailuun ja itseään muita parempana pitämiseen, kuin puhumalla vaikkapa tuloistaan? Niin, ja en mäkään ole mikään suuri lentomatkailun ystävä, mutta onneksi ei olekaan varaa tai halua ihan joka vuosi tai edes vuosikymmen New Yorkiin lennellä…

 14. grezen Kirjoittaa:

  Sitä vielä odottelen, milloin joku ihmettelee, miten työttömällä voi olla varaa käydä New Yorkissa ;)

 15. Nasuhorn Kirjoittaa:

  Noo, kyllähän säkin Grezen näytät ottavan ihan hyvin kierroksia tästä ympäristöasiasta puhuttaessa :) Se on nimittäin asia niin että sellainen provoilu, flamettaminen tai trollaaminen johon ei reagoida mitään (tyyliin “saattaahan se noinkin olla, ihan sama tjsp”) on tylsää hukkaan heitettyä vaivaa eikä kiinnosta ketään. Mutta kun oikein saa iskettyä hermoon niin kyllä siinä jotain kieroutuneen huvittavaa on. :P

  Pakko myöntää että olen nimittäin itsekin syyllistynyt internetin keskustelupalstojen väärinkäyttöön ikäänkuin varaventtiilinä mutta olen sentään pysytellyt silloin sellaisisa ympäristöissä joissa kaikki muutkin ovat Peikkoja, suomi24 ynnämuut.

 16. grezen Kirjoittaa:

  Hesarin Flash mob -tempausta koskevasta keskustelusta voinee päätellä, että kuluttaminen on niin pyhä lehmä suomalaisille, että kaikki sitä koskeva maltillinenkin kritiikki tulkitaan vähintään hyökkäykseksi kansakunnan pyhiä arvoja kohtaan… (tosin kyllä veikkaan, että Hesarin keskustelusivuilla pyörivät aina ne samat pari-kolme änkyrää, jotka rientävät kiistämään myös kaikki ilmastonmuutosaiheiset uutiset): http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=157291

  Myös flashmobbaajien “huomionkipeys” on mainittu keskustelussa useaan otteeseen, mikä vähän menee yksiin tuon otaksumani kanssa, että suomalaiseen mentaliteettiin ei saisi kuulua minkäänlainen toiminta, jonka voi tulkita niin, että toiminnan harjoittaja pitää itseään muita parempana. Janten laki.

 17. Jamo Kirjoittaa:

  Mä taas luulen, että suurinta osaa suomalaisia ei kiinnosta koko Flash Mob-tempaus tai kulutuksen vastustaminen. Joululahjat ostetaan aivan kuten ennenkin. Säkin työttömänä ja persaukisena taidat vaan joutua pitämään kulutuksen vähässä. ;)

  Aamulehden oiva kolumnisti Lehtola kertoo “änkyröistä” ja “viherpiipertäjistä”. http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_kolumnit/jyrkilehtola/7907482.shtml

 18. grezen Kirjoittaa:

  No, sittenhän se on ihan hyvä, että joku vähän herättelee ja sanoo, että toisinkin voi tehdä? :) Aikuiset ihmiset eivät mun mielestä muutenkaan tarvitse järjettömästi joululahjoja. Harmi olla oman suvun nuorinta sukupolvea ja joutua tässä suhteessa vähän lapsen asemaan (vaikka kaikki perheen “lapset” ovat jo täysi-ikäisiä), kun vanhemmat ja isovanhemmat eivät malta lopettaa lahjomistaan (vaikka eivät itsekään halua ja saa kuin muutaman lahjan).

  Luepa vielä tuo mun blogimerkintä ajatuksen kanssa, siinä kun nimenomaan sanotaan, etten MINÄ toivo paljoa lahjoja ITSELLENI.

Jätä vastaus