Fantsutyttö muistelee

Aina välillä ihmiset ovat udelleet näytille teini-ikäisenä tekemiäni piirustuksia. Monella bloggaajalla onkin ollut arkistojensa aarteita esillä ja esimerkiksi Marilla oli taannoin hieno retrospektiivinen merkintä, joten ajattelin uskaltautua laittamaan itsekin jotain näytille.

Kyseessä on vuosina 1996-97 kirjoittamani ja vuosina 1997-98 kuvittamani fantasiaromaani “Kyynelsilmä, kivisydän”. Yli satasivuista romaania en laita tänne kenenkään (ennen kaikkea itseni) piinaksi, joten saatte tyytyä kuvituksiin ja autenttisiin kuvateksteihin. Innoituksen sain muistaakseni ystäväni isosiskolta, joka oli vastaavanlaisia omatekoisia fantasiaromaaneja kirjoittanut ja kuvittanut useampiakin. Muut vaikutteet tulevat ainakin David Eddingsiltä, Dragonlance-kirjoista ja Elfquest-sarjakuvista. Fantasiakliseitä siis riittää. Uskon, että 1990-luvulla teini-ikää eläneet ja fantasiakirjoja lukeneet voivat ainakin jollain tasolla samaistua näihin.

Omat fiilikset näitä kuvia katsellessa vaihtelevat liikutuksesta huvittuneisuuden kautta ihailuun – joskus on ollut noin paljon aikaa ja tarmoa piirtämiseen! Viimeinen kuva kuvateksteineen olisi tyrskäyttänyt kahvit nenästä jos kahvia olisin sen nähdessäni juonut.

Ja vastaavaa materiaalia muuten sitten olisi varastossa enemmänkin…

sivu01

Kansi.

sivu02

Pakollinen kartta.

sivu03

Fenix Kyynelsilmä.

sivu04

s. 19 “Paranian palvelijat hurrasivat.”

sivu05

s. 20 Kuningatar Quiswen Kuparitukka hovineitoineen.

sivu06

s. 24 “Eläin nousi pillastuneena pystyyn.”

sivu07

s. 29 “Keskellä suurta yhteispihaa oli jättiläismäinen aurinkokello.”

sivu08

s. 52 “- Voi, miten sinä olet hassun näköinen!”

sivu09

s. 60 “Quiswenin kauniit kasvot vääntyivät tuskasta.”

sivu10

Chuldejohtaja Rida’Silaj.

sivu11

Naisa.

sivu12

s. 106 “Hopeinen peili pullistui valtaviin mittoihin ja räjähti sitten sisäänpäin!”

sivu13

s. 116 “Fenix odotti häitänsä kauhulla.”

sivu14

s. 123 “Derek hyökkäsi Tai’Cheliä päin kamalasti karjaisten.”

Tags: , , , ,

23 kommenttia - “Fantsutyttö muistelee”

 1. norpatti Kirjoittaa:

  Haa mahtavaa! Nää on ihan tosi hianoja!! Toi viimenen varsinki.

 2. vesak Kirjoittaa:

  Haa, sillon jalat eri paria! Muikeita silmiä muuten… hienot värit ja muutenkin vaivaa on selvästi nähty. Tän tekijästä selvästi tulee vielä jotakin.

 3. keij Kirjoittaa:

  Sanatonna.

 4. nine Kirjoittaa:

  Ihan parhaita, kansa vaatii koko teoksen luettavakseen! :D

 5. hdcanis Kirjoittaa:

  Ikinä ei olla selvästikään Elfquestia luettu :)

  “Chuldejohtaja Rida’Silaj” ja pakollinen kartta (kai siinä kirjassa kuljettiin paikasta toiseen kanssa? Mieluiten joka paikassa joka kartasta löytyy?), kyllä nää tutuilta näyttää vaikken ole ikinä ennen juuri tätä teosta nähnytkään…

 6. Grezen Kirjoittaa:

  Nine: Kansa ei nyt selvästikään ymmärrä omaa parastaan ;)
  hdcanis: Paikasta toiseen liikkumista oli kirjassa totta kai, eihän fantasiakirjassa voida paikoillaankaan pysyä kun on niin paljon jänniä paikkoja keksitty… Rupesin eilen miettimään, että mikähän tuossa nimihommassa on, että miksi niissä pitää olla aina heittomerkit tyyliin Rida’Silaj, Tai’Chel, Ce’Nedra tms. Pitääpä kaivaa hyllystä esille Diana Wynne Jonesin mainio “Tough Guide to Fantasyland” ja katsoa, mitä siinä sanottiin asiasta.
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tough_Guide_To_Fantasyland

 7. pikkulaku Kirjoittaa:

  Ihan tulee oma teiniikä mieleen! Äiti just tossa kesällä komensi mut hilaamaan taideteokseni omiin nurkkini pölyä keräämään, pitäisköhän kaivaa sieltä parhaat esille.

  Mutta paninpahan vaan merkille, että se et ole noiden tissivakojen esittelyä vierastanut :D

 8. Grezen Kirjoittaa:

  Pikkulaku: Esille vaan! :D Siis piirustukset, ei tissivaot. Vähän kyllä näyttäis roikkuvan aika monien tissit noissa kuvissa, mutta eipä keskiaikamaisessa fantasiamaailmassa taida rintaliivejä olla.

 9. Någon Annan - yks Anna Kirjoittaa:

  Ei vitsi miten hienoja! Teininä sitä jaksaa tehdä kaikenlaista hienoa ja luovaa! Todellisia aarteita.

 10. Pumps Kirjoittaa:

  Ou mai! Kommeita kuvia – Hurja työ noissa on varmasti ollut :) Rida’Silajin kuva on hienoin!

 11. JussiP Kirjoittaa:

  Et ole heittomerkkeinesi yksin liikkeellä: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/PunctuationShaker

 12. hdcanis Kirjoittaa:

  Juu, heittomerkit on legendaarinen fantsunimiklisee :) Yhdellä toisella sivustolla on kanssa ollut noita harrastelijoiden tekstejä ja ideoita joita sitten ammattilaiset kommentoivat (pelin henki on että juttuja kohdellaan kuin oikeita submissioita) ja ne nimet ovat yleinen kritiikin aihe, ja heittomerkit saavat kyllä punakynää…

  Mutta joo, nyt haluaisi tietää mitä tuossa “Quiswenin kauniit kasvot vääntyivät tuskasta.” kuvassa on oikein tapahtunut, saati sitten “Hopeinen peili pullistui valtaviin mittoihin ja räjähti sitten sisäänpäin!”
  Oletko ihan varma että et laita koko tarinaa esille?

 13. grezen Kirjoittaa:

  Hdcanis: Molemmissa kuvissa on pahojaan tehnyt tarinan pahis eli (kuten värikoodauksesta voi varmaan arvata) Rida’Silaj, joka on muistaakseni jonkinlainen velhonainen. Quiswen-kuvassa velhotar lentää linnuksi muuttuneena pois, räjähtävä peili taas oli jokin ansa.

  Tarinaa ei kai ole enää digitaalisessa muodossa missään, enkä taida ryhtyä skannaamaan yli sataa sivua :) Lisäksi se on hir-vit-tä-vän puuduttavaa ja sekavaa luettavaa. Aristoteleen runousopin klassinen draaman kaari ei ollut oikein hallussa…

 14. Fantsu Kirjoittaa:

  Mahtava toi Artekin jakkara jolla sankaritar istuu ja odottaa häitään! Ja pakko myöntää että munkin huomio kiinnittyi jostakin syystä noihin tissivakoihin..hmm :D

 15. Grezen Kirjoittaa:

  Fantsu: Tuolle Artekille hekottelin itsekin, mahtavaa, että joku muukin huomasi! :D Mulla on nykyään samanlainen jakkara kotona…

 16. Emma Kirjoittaa:

  Just ehdin aatella että hitsi, et oo yhtään miehiä piirrellyt – ja sitten verkkokalvoilleni lennähtikin kuva komeasti adoniksesta ja— joo. :D Kerrassan ihania. Selvästi olet nähnyt tuntitolkulla vaivaa! :D

 17. Grezen Kirjoittaa:

  En taida uskaltaa ruveta edes arvailemaan, kauanko näiden piirtämiseen on mennyt – etenkin, kun ovat suurimmaksi osaksi väritetty PUUVÄREILLÄ! Voi kauhistus sitä hinkkaamisen määrää!

  Mutta kiitos kaikille kehuista! :)

 18. Kati K. Kirjoittaa:

  Todella hienoja ja varmaan eri nostalgisia sulle!
  Mutta mun on pakko sanoa seuraavaa: Kaikki ihmettelee kuinka kauan on mahtanut menna ja mika vaiva ja jaksaminen ja aika jne.
  EI! Ei se mun mielesta noin mene…ei se silloin lapsena/nuorena mikaan vaiva ollut se piirtamiseen taydellisesti uppoutuminen, mita muutakaan ois pitanyt tehda?
  Se oli autuus ja ihanuus kun tuli yksi yhteen luomansa maailman kanssa, aika katosi. Vasta nyt “isoina” me laskemme ja jaamme kiireisina aikamme mahdollisimman
  tehokkaasti emmeka enaa osaa antautua…vaikka se just olis erittain terveellista.
  Aikaa noiden tekemiseen on todella mennyt ja HYVA NIIN :)

 19. Maija Kirjoittaa:

  Mahtavaa! Tuo oman satasivuisen fantasiajärkäleen mieleen, tietysti yläasteella 90-luvulla kirjoitetun. En kyllä omaani kuvittanut, paitsi että kyllä sieltä se pakollinen kartta löytyi! Sai nauramaan sulla just toi kartta ja sitten nuo heittomerkit.

  Mulla on varmaan jotain sun kirjeisiin liitettyjä piirroksi vielä jäljellä, muistan nuo silmät.

 20. Walrus Kirjoittaa:

  ;D Ei hitto.. Aivan loistavia kuvia. Kuis vanha olit ku nää piirtelit? Pointsit sulle kyll tosta vaivannäöstä.. Tainnu mennä tunti jos toinenki noitten kaa :)

 21. grezen Kirjoittaa:

  Walrus: Nää on tehty n. 15-vuotiaana.

 22. Jerk Kirjoittaa:

  Miten onkaan riittänyt noin paljon tarinaa taustalle noihin kuviin. Aivan mahtavia!

 23. otus Kirjoittaa:

  odotti hääpäiväänsä kauhulla? no mitäs kamalaa siinä oli? :’D

  ja elquestin sun muun ystävänä voin vain sanoa että tutulta näyttää, ja muistella omia piirustuksiani kauhulla :D

Jätä vastaus