Lomatilinpäätös

Lomailin heinäkuussa kokonaiset neljä viikkoa, josta suurin osa meni reissun päällä ja päivityksetkin jäivät siis vähäisemmiksi. Vähän piti yrittää muistella, mitä sitä tulikaan tehtyä.

Tags: , , , ,

10 kommenttia - “Lomatilinpäätös”

 1. Susanna Kirjoittaa:

  “No mitäs kukkia ne tämmöiset on!?” :D

  Ihana tuo viimeinen kuva. Syksy!

 2. Reetta Kirjoittaa:

  Liljojen maailma on avautunut mulle tuon mökin myötä, ennen en edes tiennyt miltä semmoiset näyttävät. Joku edellinen asukas niitä on kuitenkin istutellut ympäri pihaa, on ollut mm. ruskoliljaa, tiikerililjaa, stargazeria, jotain valkoista liljaa, jotain persikanväristä liljaa ja nyt ehkä vielä tulossa jotain lajia x (ovat olleet nupullaan jo pitkään mutta en tiedä aukeavatko enää tai ehdinkö näkemään). Yksikään ei ole tietenkään ollut missään virallisessa kukkapenkissä, joten onni onnettomuudessa, että ruohonleikkuu on jäänyt vähemmälle… :D

 3. HannaV Kirjoittaa:

  Missäpäin Suomea kyseinen mökki sijaitsee? Itse en ole koskaan ollut mökki-ihmisiä, mutta välillä kyllä melkein kateellisena lukee toisten mökkijuttuja ja ajattelee, olishan se aika kiva laittaa omat tillit, raparperit ja auringonkukat kasvamaan…

 4. grezen Kirjoittaa:

  Hanna: Tampereen ja Jyväskylän n. puolessavälissä. Junasta voi bongata meidän talon kyseisellä rataosuudella jos oikein tarkkaan katsoo :)

 5. Dea Kirjoittaa:

  Eikös nuo ole ihan keisarinkruunuja? :) http://www.google.fi/search?q=keisarinkruunu&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

 6. I Kirjoittaa:

  Konfederaation historia onkin aikamoista kamaa. Suorastaan tyrmistyttävää kuinka naivisti ja harrastelijamaisesti ihmiset voivat lähteä vetämään sellaista projektia kuin valtio. Konfederaation rinnalla vuoden 1918 punainen Suomi vaikuttaa suorastaan uskottavalta projektilta.

 7. grezen Kirjoittaa:

  Dea: Keisarinkruunujakin tuolla on kasvanut mutta merkinnässä mainitut liljat ovat vaaleanpunaisia. Joku tunnisti stargazereiksi, en oo tosin ihan varma.

  I: Ostin divarista aika mielenkiintoisen kirjan orjuudesta ja plantaaseista, kirjailija lähti selvittämään plantaasinomistajasukunsa taustoja ja samalla perheen orjien vaiheita. Edward Ball: Vereen kirjoitettu – plantaasin orjat ja isännät. Ilmestynyt suomeksi vuonna 1998. Seuraavaksi voisin lukaista jonkun yleistasoisemmankin kirjan etelävaltioiden historiasta. Tosin tuollainen mikrohistoriallinen lähestymistapa kyllä viehättää usein enemmän.

 8. I Kirjoittaa:

  Mikron rinnalla on kiva olla jotain makroa myös, semmoista mistä voi tarkastaa päivämääriä, henkilöitä ja tapahtumien taustoja. Lukaisin just Kapuscinskin Keisarin ja jossain vaiheessa alkoi harmittaa ettei ollut hyllyssä oikein mitään muuta Etiopian historiasta. Wikipediassakin on aika vähän.

 9. Riikka Kirjoittaa:

  I: Kai mun nyt pitää Afrikan-tutkimuksen maisterina kommentoida, vaikka vähän blogipostin vierestä meneekin: Etiopian historiasta on ainakin englanninkielistä (akateemista) kirjallisuutta jonkin verran – ja sitä historiaa on paljon kaikkine kuningaskuntineen ja sotineen muutaman tuhannen vuoden ajalta…Akateemisesta saa tilattua, ja ainakin Helsingin yliopiston kirjastosta ja Kansalliskirjastosta löytyy nimellä History of Ethiopia parikin teosta. Tosin en ole itsekään vielä lukenut Keisaria, odottelee hyllyssä :)

 10. I Kirjoittaa:

  Riikka: Epäilemättä Etiopian historiasta on kirjoitettu vaikka mitä, mutta jostain syystä ei kirjahyllyyn ollut sitä siunaantunut ja kun itseä kiinnostaa vähän kaikki niin ei välttämättä ihan heti ehdikään kertyä. Keisarin jälkeen otin kahlattavaksi MI5:n historiikin, sekin vaikuttaa jännältä.

Jätä vastaus