Heikommat ne pyörtyy ja kirjottelee lehtiin

Tags: , , , , , , ,

12 kommenttia - “Heikommat ne pyörtyy ja kirjottelee lehtiin”

  1. -rh Kirjoittaa:

    Oikein! mitään ei kantsi jättää hampaankoloon, …
    tuumin mäkin, kun tuossa oli puhelu vanhemman veljeni kanssa.

  2. grezen Kirjoittaa:

    Nyt muuten vasta huomasin, että kirjoitusta on moderoitu Hesarissa: 40% leikkaus on muuttunut 20% leikkaukseksi. Totuushan on 20-40%. Haluankohan mä paisutella vai Hesari vähätellä?

  3. Kira Kirjoittaa:

    Yksi hauskuus tuossa myös on, että itse opiskelen aikuislukiossa (onneksi täytän 26v 2011…) mutta sitä kun ei katsota opiskeluksi, en saa opintotukea tai mitään. Joudun hakemaan “luukulta rahaa” ja nuohan vaativat kaikki työnhaut ym.
    Yksittäiset sossutädit ja -sedät saattavat ymmärtää, mutta koko järjestelmä ei. Ja osa sossuista kitisee minulle, että pitäisi mennä ammatilliseen opiskeluun tai töihin. Juu, että olen nyt kirjoittanut jo 2 ylppäriä ja toiset 2 tulossa nyt keväällä, enää 7 kurssia jäljellä koko koulua niin toki lopetan nyt, jotta rahani ei vietäisi.
    Pointtini oli, että minunkaltaiseni opiskelijat joutuvat myös kärsimään tuosta leikkauksesta kieltäytyessään sossujen antamista käskyistä ja koulutuksista. Varsinkin, kun tuo perusturva on nyt jo niin naurettava, sitä ei olisi varaa leikata. Lisäksi kun olin opiskelujen ohella töissä, sain jumalauta 180 euroa vähemmän rahaa kuin mitä pelkillä tuilla! :D

    Kiitos Soumi lotto___voittajain maa.

  4. grezen Kirjoittaa:

    Kira: Joo, tosi opiskeluun “kannustavaa” tuo :( Pitäis tehdä sossustakin joku merkintä joskus, itsellänikin on melko huonoja kokemuksia. Onneksi ei ole moneen vuoteen tarvinnut sielläpäin asioida…

  5. Cl Kirjoittaa:

    Olen itse seurannut tuota tilannetta tiiviisti ja tehnyt samat huomiot kuin sinäkin, tosin onnistuit tiivistämään ne huomattavasti selkeämmin. Kun mainitsin tilanteen epäoikeudenmukaisuudesta, äitini ärähti: “Ei ole yhteiskunnan tehtävä elättää opiskelijoita kokonaan.” Perustuslakiin vedoten ja liki kaikki mainitsemasi epäkohdat sanoen hänet oli helppo puhua pussiin.

    Se mikä huolettaa on juurikin äitini kaltaiset ihmiset, jotka kuuluvat vanhempaan sukupolveen. Koska he aikanaan pärjäsivät ja joutuivat tekemään töitä niska limassa koulutuksensa eteen, on vain oikeutettua vaatia sitä nykynuoriltakin. Niin moni on tätä mieltä eikä paneudu asiaan sen tarkemmin, siksi tällaiset järjettömät lait menevät läpi. On helppo elää pelkän mielikuvan varassa, jossa nykynuoret ovat pilalle hemmoteltuja kakaroita, jotka milloin ryyppääväät opintotukensa ja jättävät opintonsa kesken muka masennuksen tai “ei huvita” -asenteen takia.

  6. Cl Kirjoittaa:

    Miksi tämä laki koskee muuten vain alle 25-vuotiaita? Eikös muka vanhempia kouluttamattomia työttömiä ole jonoksi asti? Jos yleistä vanhemman sukupolven mielipidettä uskoo, siellä kaljaterassillahan he kaikki ovat, ryyppäämässä tukiansa koska työnteko ei maistu. Kun ottaa huomioon asenteen nyky-Suomessa, jossa 50 vuoden ikäisiäkin kehotetaan kouluttautumaan nykyajan ammatteihin, kuvittelisi ettei tällä uudella lailla ole ikärajaa.

  7. grezen Kirjoittaa:

    En tiedä mikä tuossa ikärajassa on taustalla. Munkin piti tehdä jotain erikoistyönhakusuunnitelmaa kun valmistuin 24-vuotiaana ja olin työttömänä jonkin aikaa eikä ollut ammatillista koulutusta. Ehkä nuoria saa kyykytettyä helpommin…

  8. avie Kirjoittaa:

    Nuoria on helppo kyykyttää, koska, niin kuin joku viisaasti sanoi, Arkadianmäellä alle 25-vuotiaita istuu, niin kuinka paljon niitä olikaan…? Mikäs sen parempi kuin säätää lakeja jotka pilaa vaan muiden elämän (ja korottaa omaa palkkaa).

  9. Mussu Kirjoittaa:

    Tänään äidinkielen tunnilla opettaja jakoi jokaiselle yhden mielipidekirjoituksen tutkiskeltavaksi. Tämä oli yksi niistä!

  10. grezen Kirjoittaa:

    Mussu: Jee! Olen viikon “vaikuttaja”!

  11. -rh Kirjoittaa:

    Niin, tuo jellonahan oikeasti esiintyy juhlamoodissaan siihen malliin, että on pistänyt miekan omasta oikeasta silmästään läpi.

    toinen voisi olla se Seuraa johtajaansa -malli, jossa ohimolaukaus armahtaa äksyn.

  12. nyymi Kirjoittaa:

    Ja just kelattiin miehen kanssa, kun Suomen Nuoriso osoittaa mieltään ainoastaan siinä tapauksessa, jos on vaarana, ettei uutta Conan O’Brien -showta saadaan myös suomen telkkareihin.
    HOHHOIJAA.