Alma Median Kalavale

Tags: , ,

20 kommenttia - “Alma Median Kalavale”

  1. keijjo Kirjoittaa:

    Huh. Nyt meni yli mun siedon. Siis joo lähetä tää maikkarille.

  2. rhia Kirjoittaa:

    Joo, muistan bonganneeni joskus ton ohjelman telkku.comista. Siis ihan törkeää. Ei tollaisen saastan pitäisi voida olla laillista missään. Seuraavaksi varmaan “lynkataan ja lauletaan lasten kanssa”.

  3. grezen Kirjoittaa:

    Suomessahan rikokseen yllyttäminen on laitonta. Sama asia, jos valeasuinen poliisi tulisi tyrkyttämään kadulla huumeita (“Osta nyt, mieles tekee kuitenkin…”), ja sit kun ostais, niin jostain puskasta hyökkäisi pidätyspartio ja runnoisi seinää vasten.

    Ja tuohan oli vasta lievin niistä kaikista eettisistä ja moraalisista ongelmista, joita tähän sarjaan liittyy…

    Laitoin Maikkarille palautetta, toivottavasti lukevat.

  4. taurwen Kirjoittaa:

    Onhan se ikävää.. mutta pedofilia aiheena nostaa ihmisillä niin suuria tunteita, että järki ei aina ole se ensimmäinen mikä päätä painaa. Silloin on vaikea ajatella muulla kuin tunteilla ja sitten on ihmisiä, jotka käyttää näitä tunteita hyväkseen ja tekevät sen nojalla siitä televisio-ohjelman ja shown. Tulonlähteen ihmisten surusta ja ahdistuksesta.

    Pedofiilejä kohtaan minulla on erittäin vahvat mielipiteet, varskinkin tuomioista Suomessa. Siitä en osaa oikein ajatella kuin tunteiden kautta.. mutta että käytetään lasta syöttinä ja yllytetään!!??

    Kauheaa millä kaikella ihminen voi tienata omaisuuksia! -___-

    Odotan vieläkin sitä tosi-tv:tä, mitä olen ennustanu jo jonkun aikaa – tosi-tv, jossa viimeinen henkiin jäänyt on voittaja. MIssä vaiheessa mennään niin pitkälle.. Battle royal for real! :D

  5. grezen Kirjoittaa:

    Taurwen: noinhan se menee. Ja tuskinpa tuollakaan ohjelmalla mitään oikeasti vaarallisia ja aktiivisia pedofiileja saadaan kiinni – syötti on vähän turhan ilmeinen. Eli kyseessä on vaan tv-kanavan oma egobuustaus ja rahastus. Ihmiset saavat tyyppejä, joita kivittää, samalla kun eivät näe, mitä omassa lähipiirissä mahdollisesti tapahtuu.

  6. Oliivi Kirjoittaa:

    Pystyn kuvittelemaan Jorma Uotisen :D “Joo ihan näppärä vesikidutus. Hilpeä hetkutus!” :D

    Eimut vakavaa joo.

  7. Lockheed Kirjoittaa:

    Minä olen katsonut kyseistä sarjaa 3 osaa.

    Ensimmäisessä jaksossa saatiin väkisinmakaamisen yrityksestä ehdollisessa tuomiossa oleva sälli kiinni. Seuraavissa jaksoissa on ollut 2-3 pahoinpitelyistä ja teini-ikäisten ahdistelusta tuomittuja jätkiä. Lisäksi katolinen pappi, opettaja, turvallisuustehtävissä oleva poliisi, rabbi, kirkon nuorisotyöntekijä….

    Jokaisessa jaksossa noin kahden vuorokauden aikana paikalle saapui noin 30-50 kappaletta eri ikäryhmiin kuuluvia miehiä, jotka olivat keskustelupalstoilla lähettäneet tekaistuihin, muka 13-15 vuotiaiden tyttöjen ja poikien seurahakuviesteihin vastauksia jopa viikon ajan. Koko ajan oli herroilla mahdollisuus pistää viestittely poikki ja lopettaa koko juttu heidän osaltaan.

    Miehet olivat ITSE aloittaneet ehdottelemaan viesteissä seksitapaamista, jotkut olivat lähetelleet kuvia itsestään alasti. “Seuranhakijateini” oli ilmoittanut viestittelyn aikana selvästi olevansa alaikäinen. Eipä se näitä heppuleita haitannut.

    Nämä miehet tulivat paikalle ihan itse. Kukaan ei pakottanut. Jokainen olisi voinut jättää tulematta. Ihan vapaasti, ihan oma valinta, ei olisi ollut mitään syytä tulla.

    Mehet saivat syytteen rikoksen suunnittelusta ja aikeesta toteuttaa rikos. Syyte pohjautui netissä tapahtuneeseen keskusteluun.

    Milloin pedofiili on sitten “oikeasti” tarpeeksi aktiivinen ja vaarallinen???
    Sekö kaveri joka kolmannessa katsomassani jaksossa tuli tapaamaan muka 13-vuotiasta poikaa kivan seksiopetuksen merkeissä.
    Hänellä oli mukanaan oma 5-vuotias poikansa. Mitähän olisi tapahtunut ilman kameroita ja toimittajaa…

    Syötti oli kyllä todella ilmeinen, samaa mieltä olen. Silti paikalle tuli kaveri joka sanoi aavistaneensa että kyseessä oli ansa. Mutta tuli silti. Jos sittenkin……ja sama heppu tunnusti toimittajalle kameran edessä tehneensä saman ennenkin.
    Silloin ei ollut kameroita paikalla eikä toimittajaa.

    Itse olin täsmälleen samaa mieltä kuin sinäkin, grezen, kun ensimmäistä kertaa sarjaa katsoin.
    Ketä todellakin tällainen tosi tv palvelee,ja kuka tätä tarvitsee. Sontoo…roskaa!!

    Mutta luonteeseeni kuuluu ottaa asiasta kunnolla selvä ennenkuin tuomitsen.
    Joten jatkoin sarjan seuraamista.
    Ja mitä sain selville? Olen itse 46 vuotias. Todella paskamaista nähdä että netissä ja maailmassa on minun ikäisiäni likaisia äijiä jotka tilaisuuden saatuaan paneskelee alaikäisen kanssa oli sitten kyseessä tyttö tai poika. Olisin kieltämättä voinut jatkaa elämääni entiseen malliin ilman tätäkin tietoa.

    Yritetäänkö tällä saada ihmiset valvomaan alaikäisten netinkäyttöä paremmin, en tiedä sanoa.

    On surullista ettei tällaista asiaa saada julkiseksi muuten kuin tekemällä siitä tirkistelyyn ja ansaanjohtamiseen syyllistyvä ns.”tv sarja”.
    Ei tällainen kauhisteluun ja voivotteluun katsojat saava sarja ketään palvele.
    Tyypillistä amerikkalaista “paskaa silmille ja pelkoa sieluun”” televisiotuotantoa.

    Taruwen; ne “syötit” ovat olleet täysi-ikäisiä, nuoren teinin näköisiä näyttelijöitä. Sitä näissä ohjelmissa on painotettu joka jaksoissa. Ja usko pois, tästä “tosi-tv”sarjasta on “show” kaukana.

  8. grezen Kirjoittaa:

    Vaarallisimmat pedofiilit ovat mielestäni juuri niitä lähipiiristä tulevia hyväksikäyttäjiä, joita kukaan ei älyä epäillä. Ja sitten on toisaalta noita ammattimaisia nettipedofiilirinkejä, joita paljastuu aina välillä. Ne porukat eivät kyllä varmaan noin helppoihin ansoihin lankea. Ja rikokseen yllyttämisen laittomuudesta mainitsinkin jo. Tilaisuus tekee varkaan…

    Asioista pitää tietysti tiedottaa ja Suomessa teinit tuntuvatkin olevan aika hyvin perillä nettipedofiileista, mm. asiaa koskevien valistuskampanjoiden ansiosta. Kun itse olin pieni, oli samanlaisia “älä mene vieraan ihmisen autoon” -kamppiksia. Jammu Siltavuori oli aika tuore tapaus silloin. Lieneeköhän Yhdysvalloissa samanlaisia kampanjoita, luulisi kyllä? Tuon sarjan meininki lähinnä tekee vihaiseksi ja surulliseksi kaikin tavoin.

    Huvittava yksityiskohta muuten, että samaan aikaan tuli Neloselta (tai Subilta tms.) ohjelma “Britannian nuorimmat isoäidit” :)

  9. lockheed Kirjoittaa:

    Aivan, lähipiiristä hyvinkin, mainitsemallani kaverilla oli oma poikansa mukana. Ehkä oli kotona sanonut menevänsä pojan kanssa vaikka huvipuistoon. Peitetarina.(toivottavasti).

    Mä olen saanut aika vanhanaikaisen kasvatuksen tässä” tilaisuus tekee varkaan” asiassa.
    Mä en ole ollut ihan niin kiltti poika pienenä.
    Jos teki väärän teon, joutui siitä vastuuseen.

    Oli turha vedota siihen että “toi pakotti ; yllytti ; houkutteli ; väitti että ei oo väärin ; kun noi muutkin ; mä aattelin ettei kukaan nää..”
    Vetoomuksiin sai vastaukseksi:

    “Sinä tiesit että se oli väärin. Sinulla oli täysi valinnan mahdollisuus jättää väärä teko tekemättä. Sinä valitsit kuitenkin väärinteon vaihtoehdon, kanna siis vastuu teostasi.”

    Ajatteleppa, jos jokainen noista sarjassa paikalle tulleista kavereista ei oliskaan tullut.
    Olis tehnyt sen toisen, ns. “oikean” valinnan, olisivat kerrankin ajatelleet muulla kun kullinsa päällä?

    Koko “tositeevee” sarjan ansaanjohtamis- idea olisi kaatunut siihen paikkaan.

    Kieltämättä minulla on muitakin syitä jotka saavat minut vaatimaan tällaisia “tilaisuuden käyttäjiä” jäämään kiinni ja vastaamaan valinnoistaan.
    Tyttäreni 10v ja poikani 11v.
    Tunteellista uhoamista ehkä, mutta olkoon sitten niin.

  10. grezen Kirjoittaa:

    Ja kaikkein kyseenalaisin homma tässä koko konseptissa on tietysti se, kuinka kohtuullinen rangaistus koko elämän tuhoaminen on “rikoksen suunnittelusta”. Nimi ja naama telkkarissa tuollaisessa ohjelmassa, josta “tunteet kuumenevat”, niin monikohan kykenee enää ikinä minkäänlaiseen normaaliin elämään sen n. neljän kuukauden rikostuomion jälkeen, mitä noille ilmeisesti annettiin. Tai elämään ollenkaan, kun naapuruston “munat pois” -partio ilmaantuu ovelle…

    No, Yhdysvalloissa on kuolemantuomiokin arkipäivää.

  11. Ii Kirjoittaa:

    Tiedoksi vain, että kannattaa tutkia ennen kuin hutkii. Kyseisessä ohjelmassa lasta esittävät ovat täysi-ikäisiä nuoria näyttelijöitä. Minua itseäni kuvottaa lähinnä tällainen näennäinen pedofiilien/nettisaalistajien oikeuksien puolustaminen. Suomessa poliisit eivät saa yllyttää rikoksiin, mutta kuten joku fiksu täällä aiemmin valaisikin on tässäkin sarjassa käytetty houkutuslintuja, joihin nämä kiinnijääneet ovat todellakin ihan itse ottaneet yhteyttä.

    Tottakai aihe on kamala ja sen viihteellistäminen ei ole minunkaan mielestäni soveliasta. Asioilla on kuitenkin aina kaksi puolta ja tärkeintähän on, että jokainen rikollinen saadaan kiinni. Minulta ei riitä sääliä 6-vuotiaan nelikymppiselle isälle, joka ajaa 300 kilometriä mukanaan liukastusvoidetta, bisseä ja lahjoja tavatakseen 13-vuotiasta poikaa tahi tyttöä – ihan vain esimerkkinä, joita tässä sarjassa on esiintynyt.

    Ja kyllä. Pedofiilit ovat yleensä lähipiiristä eikä pedofiiliä koskaan ole helppo tunnistaa. Eivät he ole mitään kamalia vanhoja ukkoja tai akkoja, joiden lähelle kukaan ei menisi vaan mukavia ja luottamustaherättäviä ihmisiä – eiväthän he muuten lasten lähelle pääsisikään.

  12. grezen Kirjoittaa:

    Rikollisia riittää ja tulee uusia… Nyt pitäis osata erottaa pedofiilien kiinniottaminen ja siitä lynkkausviihdettä tekeminen. Mua oikeasti huolestuttaa se, että ihmiset pitävät tätä ohjelmaa millään mittapuulla moraalisena tai oikeutettuna. Tällaisesta ei ole henkisesti pitkä matka julkisiin teloituksiin.

    Mutta jos joku nyt oikeasti tykkää tuota ohjelmaa katsella, niin en toki estä.

  13. hdcanis Kirjoittaa:

    Hmm, jos ne mallit ovat taysi-ikaisia niin on pakko kysya milla perusteella ne kohteet sitten oikein pidatetaan? Koska silla perusteella mita mina oikeudellisista periaatteista olen ymmartanyt, niin tuohan ei ole edes rikos?

  14. grezen Kirjoittaa:

    Hyvä pointti :) Jos “luulin, että kyseessä oli alaikäinen” kelpaa rikoksen suunnittelemisen syyksi, niin vastaavissa tapauksissahan “luulin, että kyseessä oli täysi-ikäinen” pitäisi riittää syyttämättä jättämiseen…

  15. Ruzaccho Kirjoittaa:

    Hannu Karpo teki tän jujun aikoinaan paljon fiksummin. Ja säällisemmästä aiheesta. Hän laittoi tien varteen varoituksen, että kilometrin päässä on ratsia. Ja pani kuvausryhmän ja poliisit väijyyn ratsiapaikkaa ennen olleelle umpikujalle. Autoilijat hyvin sitkeästi kääntyivät tuohon umpikujaan ja jäivät tietysti kiinni. Kaikilla ei ollut edes promilleja, mutta olivat tietysti peloissaan viikonlopun jäljiltä…

    Pedofiliafysteria on ahterista. Syvältä. Siinä lääke on tautia pahempi. P-sanan käyttö antaa avoimen valtakirjan mässäillä väkivallalla. Pedofiilin hakkaaminen on isänmaallinen teko. Vankilatarinat ovat näitä täynnä: tappajat valkopesevät syntejään murjomalla lapsiinsekaantujia. Jotenkin väkivalta tai seksuaalinen hyväksikäyttö on lapseen kohdistuneena heti pahempi kuin sama asia aikuiselle tehtynä. Ehkä raiskaan vaimoni joka lauantai kännissä, mutta ainakaan en pakota lapsia seksiin. Ja jengi taputtaa, että siinäpä HIENO MIES. Saamme tyydytystä väkivaltavietillemme, kun luemme Alibista, 1: miten pedofiili tekonsa teki ja 2: miten häntä pahoinpideltiin vankilassa.

    Oletteko huomanneet, että murha- ja seksuaalirikosuutisissa aina kuvaillaan tarkasti myös rikos itse? Se kiihottaa meitäkin, jotka olemme hyviä ihmisiä.

    Me katselemme tv-sarjaa, jossa nuoriinsekaantuja (pedofiilit ovat toki vielä erikseen) jää kiinni. Me ulkoistamme omia syyllisyydentuntojamme tuolle epämuodostuneelle hirviölle, jota kaikki kivitämme. “Minulta ei riitä sääliä”… Ja koska olen hyvä ihminen, minulla on oikeus vahingoittaa huonoja ihmisiä. Ja olen niin hyvä, etten itse koske tuohjon huonoon olentoon, vaan annan toisten tehdä likaisen työn puolestani.

    Oikeasti, millä tavoin voimme koskaan väittää olevamme keskimääräistä talebania hienostuneempia?

    – – Palatakseni alussa mainittuun Hannu Karpon ratsiajäynään: miksi emme tee häväistysohjelmia lastemme oikeista vihollisista? Pedofiili on todennäköisyydeltään satunnaiseen salamaniskuun verrattava uhka kenenkään terveydelle, kun riskiä verrataan kunnollisten perheenisien taajamaylinopeuksiin, rattijuoppouteen ja muuhun liikennekurittomuuteen. Jos kerran on pakko näyttää lastenmurhaajien naamat telkkarissa, niin otetaan nyt sitten kohteeksi ne oikeat rikolliset.

  16. Zeroness Kirjoittaa:

    Terrorismikortti ei pelaa täällä päin maailmaa, mutta pedofilialla hysterisointi toimii aina. Tämä ohjelma on vain ajan hengen mukainen. Kaikesta teknologisesta kehityksestä ja näennäisestä sivistyksestä huolimatta ihminen ei ole muuttunut miksikään, joten “vanhan kunnon” lynkkausmentaliteetti on helppo kaivaa esiin vaikkapa juuri näin.

    Seuraavaksi sotketaan sopivasti entisestään häilyviä rajoja, että saadaan ihmisten viha lankeamaan mielenosoittajia, kasvissyöjiä ja netistä lataajia vastaan. Siinä vaiheessa “vihollisia” onkin jo niin paljon, että itseään normaaleina ja kunnollisina kansalaisina pitävät haluavat kunnolla suojelua valtiovallalta. Päättäjät odottavat jo kieli pitkällä milloin heitä suorastaan rukoillaan peruuttamaan loputkin kansalaisoikeudet.

    Ehkä se todella on niin, että kun sivistys loppuu lännestä, sitä on haettava sitten idästä?

  17. hdcanis Kirjoittaa:

    Jeps, tuo ohjelma selvastikin kannustaa ajatusrikoksen kriminalisointiin pedofilian varjolla, koska kuten mainitsin niin tuossahan ei edes tapahdu oikeaa rikosta…
    Ja emme todellakaan tarvitse epamaaraisia, mielivaltaisesti tulkittavia lakeja joiden perusteella kuka tahansa voidaan pidattaa mista tahansa. Jos tuo saataisiin hyvaksytyksi pedofiilien kohdalla niin se ei tule rajoittumaan pelkastaan pedofiileihin, seuraavaksi paastaan siihen todelliseen kohteeseen, eli poliittisiin toisinajattelijoihin, mielenosoittajiin ja muihin vaaratekijoihin.

    Tuosta on tosiaan mainioita historiallisia esimerkkeja, myos niissa hienoissa lansimaisissa demokratioissa, USAn nykyinen terroristijahti tai 50-luvun red scare ja McCarthyismi, tai Saksan terroristijahti 70-luvulla…Neuvostoliitto, Kiina, Myanmar ja muut totalitaristivaltiot ovat toki oma lukunsa.

  18. Lockheed Kirjoittaa:

    Tarkennetaampas hieman pari kohtaa. Kyseisessä ohjelmassa toimittajien ensin tekemä seuranhakuviesti EI ehdottele seksiin.
    Sen tekevät nämä tapaamisehdottelijat muutaman viestinvaihtelun jälkeen VAIKKA viesteissä toimittaja ilmoittaa olevansa muka alaikäinen.

    Joten..

    Nämä kaverit yllyttivät SILTI toista osapuolta kanssaan seksiin VAIKKA tiesivät viestien lähettäjän EHKÄ olevan alaikäinen.
    Elikkä syyllistyivät toisen osapuolen yllyttämiseen, houkuteluun, laittomuuden suunnitteluun ja rikoksen toteuttamiseen huolimatta OLETETUSTA alaikäisyydestä.
    Kameran edessä jätkikset väittivät luulleensa tapaavansa täysi-ikäisen, mutta paperille jäljennetty nettikeskustelu osoitti heidän valehtelevan.

    Hehän ihan omin sanoin ja teoin osottivat selvästi halukkuutensa rikoksen suorittamiseen.
    SEKSIIN ALAIKÄISEN KANSSA.

    Niinkuin olemme todenneet, toisen yllyttäminen laittomaan toimintaan on rikos.
    Samanlailla Amerikassa kuin meillä Suomessa.

    Siellä ja täällä oikeuslaitos toimii vallalla olevien lakien mukaan jotka kansalaisten valitsema hallinto on säätänyt ja hyväksynyt.
    Juuri se oikeuslaitos joka on olemassa siksi, etteivät ihmiset ottaisi oikeutta omiin käsiinsä ja lynkkailisi syyllisiä puunoksiin.
    Oikeus toteutuu, tuomitut kärsivät rangaistuksensa, ja pääsevät vapaiksi.(n.4 kk linnaa…KOVA tuomio??) Oikeuslaitos on tyytyväinen, lain kirjainta on noudatettu.

    Mutta sitten menee pieleen.
    Ohjelmassa näytetään kasvot ja nimet jolloin kansalaisten “pyhä”viha saa sen kohteensa.
    Tätä ei voi ymmärtää. Mitä ihmeen hyötyä on julkituomisesta, hehän eivät silti ole syyllistyneet pedofiliaan “aidon” henkilön kanssa. Vain haluun rikoksen toteuttamiseen, josta heidät on lain mukaan tuomittu.
    Sitten lähtee työpaikat, ystävät ja sukulaiset kaikkoavat, asuntokin voi kadota ja taloudellinen romahdus on tosiasia. Perhekkin voi hajota jos puoliso ei halua mokomaa “pervoa” enään nähdä. Yön pimeydessä sattaa tulla vielä pesismailaa kalloon…

    Loppuelämä päin pers..krhm.

    Muutenkin hiukan outo tapa saada rikoksen suunnittelijat kiinni romahtaa sosiaalipornon takia lopullisesti ala-arvoiseksi “sensaatiohakuroskaksi”

    Anteeksi grezen, ei ollut tarkoitus saarnata blogissasi. Mulla on paha tapa länkyttää asioista liikaa….. :-p

  19. MITÄIHMETTÄ Kirjoittaa:

    Mitä te itkette? Oletteko kenties pedofiileja..??? Tuo on asiallinen ohjelma, vois suomeenki tehä. Ihmiset omalla toiminnallaa menevät sinne tyttösen luo…!

  20. Pekooni Kirjoittaa:

    Ensiksi, en ole nähnyt kyseistä sarjaa sillä en katso teeveetä sarjakuvassakin esiin tulleista syistä.

    En vähättele ongelmaa, se on suuri ja surullinen. Mutta vielä surullisempaa on, että joku Amerikassa haluaa tehdä sillä rahaa.
    Enkä nyt ole ihan varma ,kumpi on sairaampi pedofiili, joka luokitellaan mieleltään sairaaksi vai rahan ahne tuottaja, joka
    haluaa ansaita sairaiden ihmisten ja heidän uhrejensa kustannuksella.
    Tuon sarjan myyntituloilla tuskin rahoitetaan minkäänlaista lasten psykiatriaa tai pyritään minkäänlaisiin korkeampaa moraalia
    edustaviin tavoitteisiin.

    Mutta kaikkein surullisinta on se, että suomessa on menty mukaan siihen kaikkeen roskaan mitä Amerikka audiovisuaalisessa
    muodossa tarjoaa.

    Sarjakuvan tärkein kysymys oli ennen kaikkea “Miksi MTV3 näyttää sen?”