Opiskelijaelämää vuonna 2003

Löysin arkistojen kätköistä vuonna 2003 HYY:n sarjakuvakilpailua varten piirtämäni sarjakuvan, aiheena luonnollisesti “opiskelijaelämää”. Tämä on ilmestynyt Kanelianainen-omakustanteessani vuonna 2005, mutta ei missään muualla, joten ajattelin nostalgian vuoksi laittaa sen tänne. Jotkut asiat ovat vuosien varrella muuttuneet, jotkut eivät.

Pieniä huomioita:

– “Tavis” oli vuonna 2003 vielä suhteellisen uusi sana.

– Viittaan jossain vaiheessa Hesarin kuukausiliitteen vuonna 2003 ilmestyneeseen juttuun, jossa haastateltiin ikäisiäni ihmisiä. Ärsyynnyin suuresti, kun koko ikäluokka leimattiin parin helsinkiläisen, “ratikkamatkan päässä keskustasta” asuvan, lattea trendibaarissa lipittävän esihipsterin mukaan. Nykyään olen itsekin kermaperseistynyt, mutta taloudellisesti turvattuun hipsteriyteen on vieläkin huomattava henkinen ja fyysinen välimatka.

– Meillä oli kai vuonna 2003 jo kaksi tietokonetta, mutta ei nettiyhteyttä. Pelejä tuli tahkottua aika paljon.

– Finnhitit olivat trendikkäitä ehkä noin puoli vuotta jossain välissä, ennen kuin niistä tuli taas junttia.

– Itse sarjakuvakilpailussa en sijoittunut (mainio Malinen sen taisi voittaa ja Ilman naistakin menestyi). Hieman tuntui pahalta, kun kisan tuomaristo mainitsi palkintoja jakaessaan kilpailun tason olleen heikko.

Tässäpä siis: Opiskelijaelämää vuonna 2003!

blogi194

blogi195

Tags: , , ,

5 kommenttia - “Opiskelijaelämää vuonna 2003”

 1. hdcanis Kirjoittaa:

  Sanotaanko vaikka että olet sinä sarjakuvatekijänä kehittynyt :) Ja arvosteluraati oli ihan varmasti Kallion lukiossa IB-linjan käyneitä ivanahelsinkiinpukeutujia!

 2. Grezen Kirjoittaa:

  Joo, ihan kiva huomata, että edistystä on tapahtunut edes jossakin asiassa… Mutta joku salaliitto tuossa tuomaroinnissa kyllä selkeästi oli takana, prkl!

  Ivana Helsinki on kadonnut nykyään kyllä jonnekin. Silloin vuosituhannen alussa se yksi ja sama telttakuosi oli ihan joka paikassa. Ja IB-linjakaan ei taida olla enää niin kova sana kuin aikoinaan. Omassa lukiossani oli IB-linja ja täytyy sanoa, että aika sietämätöntä porukkaa siellä kyllä oli… ;)

 3. Hevoinen Kirjoittaa:

  Käsis kohtuullinen, viivan taso on onneksi noussut ja huimasti=)

 4. Heikki Ketoharju Kirjoittaa:

  En ole lukenut muita sarjakuviasi kuin tämän, joten kehityksestä en osaa sanoa mitään. Hienoa kuitenkin huomata, että muitakin ärsyttää (on ärsyttänyt) nykymaailman lokeroituneisuus (tuskinpa asia oli sen kummemmin kolmekymmentä vuotta sitten, mutta ehkä kuitenkin nykyään vielä korostuneemmin, kuka tietää?). Miksi raati jätti tämän hännille? (no joo, onhan tuossa jotain tökeröyttä piirrosjäljessä, ja juonenkuljetus ehkä onnahtelee, mutta asiasisällössä on paljon hyvää – ja sitä minä pidän kaikista tärkeimpänä juttuna)

  Tällaisesta nyky-yhteiskunnan analyysista minä pidän! Omakohtaisesta, mutta samalla kuitenkin tietyllä tapaa monipuolisesta – asioiden syyseuraussuhteita valottavasta. En osaa paremmin sanoa.

 5. Anna N. Kirjoittaa:

  Olet kyllä aikalailla sellainen ihminen, jollainen haluaisin itsekin olla. Ja olenkin, mutta vain salaa.

  Tappakaa kaikki hipsterit!