Vanhan koiran uudet temput

Tags: , ,

19 kommenttia - “Vanhan koiran uudet temput”

  1. ahokoivu Kirjoittaa:

    Hei arvaas mitä, mäkin sain ompelukoneen!! Enkä itekään oo koskaan oikein osannu ommella… Mut mä en oo ehtiny vielä ottaa sitä käyttöön, jää ens vuoden puolelle kait.

    Meiän pitää perustaa joku ompeluseura t m s. <3

  2. grezen Kirjoittaa:

    Jee, ompeluseura on hyvä ajatus! :D

  3. niksu Kirjoittaa:

    mikä riemastuttavan ylpeä ilme viimeisessä ruudussa <3 ihan kuin pikkulapsi

  4. kittyfane Kirjoittaa:

    Et kyllä aloittanut ompeluharrastustasi ihan helpoimmasta päästä. Minä ainakin harjoittelin alussa vähän anteeksiantavammilla ts. venyvämmillä materiaaleilla. Ei haitannut niin paljon, jos vaikka toisen hihan istuvuus ei ollut millilleen kohdallaan. Ja vetoketju vielä – olet tosiaan ansainnut kanssaihmisten kehut! :-)

  5. sinhi Kirjoittaa:

    Onnittelut uudesta taidosta ja hienosta ompelukoneesta! Jatkoon voin antaa ohjeeksi, että hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty :)
    Vanha ompelukone on siitä hyvä, että se on yksinkertaisempi ja luotettavampi. Vanhoille koneille muuten pitää muistaa puhella kauniita, varsinkin autoille ;)

  6. HannaV Kirjoittaa:

    Yksi jäsen lisää virtuaaliompelukerhoon \o/
    Sama juttu: sain lahjaksi ompelukoneen, käsityönumero koko kouluajan seiskan luokkaa, ja ompelukokemusta viimeksi seiskalta… Vetskari kuulostaa jo niin eksoottiselta kapistukselta, etten uskalla ihan heti kokeilla. Päätin aloittaa tyynyliinasta ja edetä kenties keittiöessuun. Kangaspalat ja langat jo odottavatkin komerossa sitä kuuluisaa inspiraatiota ;)

  7. grezen Kirjoittaa:

    Kiitos kommentoijille! Sen verran tuosta projektista ainakin opin, että ensi kerralla leikkaan kankaat paremmin. Nyt meni vähän fiilispohjalta… mikä vaikeutti huomattavasti työskentelyä.

  8. keij Kirjoittaa:

    Voi miten hienosti kerrottu.

    Ite olen ommellu poljettavalla Singerillä ja vetoketjun sain vaihdetuksi housuihin. Se ei irronnu ennen kuin ehkä viikon päästä.

  9. Marianna Kirjoittaa:

    Mahtavaa! Pitäisiköhän minunkin toteuttaa ehkä n. kolme vuotta venynyt projekti ja viedä ompelukone huoltoon. Muutamat hamekankaat on kopassa valmiiksi leikattuina odottelemassa.

  10. Lara Kirjoittaa:

    Viikon piristys taas! Kiitos G!

    Koska työskentelen ompelijana, juttu nauratti ihan hirveästi. Teit kaikki mahdolliset aloittelijan virheet :)

    Helppotekoisia vaatteita on muuten laatukirja, oman kappaleen olen perinyt äidiltäni…
    Ne kaavat on ihan toimivia, mutta kyllä ne pitää silti sovittaa, jos haluaa istuvia vaatteita (Vähän löysä vyötäröltä -että repesin)
    Saanko tulostaa juttusi ja viedä sen töihin piristäjäksi huonoja päiviä ja hankalia vaatteita varten?

    Odotan innolla seuraavia ompelujuttuja :)

  11. grezen Kirjoittaa:

    Lara: tulosta ihmeessä :D Vähän kyllä ihmettelen, että jos tuon kirjan vaatteet ovat “helppotekoisia”, niin mitähän ne vaikeatekoiset sitten ovat… En uskalla ajatellakaan.

  12. Kati K. Kirjoittaa:

    Aivan todella suloinen ja hyvin kerrottu juttu, nauroin. Vika ruutu piste i:n paalla! Onnea uudelle harrastukselle ja tuleville vaatteille, katsonkin seuraavan kerran sua sitten vahan “tarkemmalla silmalla” ;)
    Itse ompelin koneella viimeks varmaan joskus seiska-kasilla ihan hirvean farkkupaidan (vaikea kuin piru!)
    rumasta umpitummasta farkkukankaasta -ikina en tietenkaan kayttanyt sita.

  13. A Kirjoittaa:

    Päivän naurut, tuli mieleen omat alkuajat, kun äitee yritti puhelimessa selittää pojalleen hihanistutusta kauluspaitaan. Ehkä olis pitäny ottaa joku helpompi aloituskohde.

    Hankipa käsiisi seuraava kirja: Hyvä Sauma. Se on nykyisin käytössä aikas monella yläasteella tekstiilityön kirjana. Kohtuullisen selkeitä kuvia yms.

    Muista öljytä sitä Pfaff-vanhusta (RMF), niin se kestääpi vielä sun lapsenlapsenlapsille. Toi kone on aikakaudelta, kun vehkeet tehtiin vielä huollettaviksi.

  14. norpatti Kirjoittaa:

    Haa! Loistopostaus! :D Vähänkö siistiä! Mä en kyllä kajoa ompelukoneeseen ihan vielä… Kaikki koneet vihaa mua.

  15. pikkulaku Kirjoittaa:

    Nauratti! Ja jos yhtään lohduttaa, niin kyllä meille ‘ammattilaisillekin’ sattuu ihan samalla lailla mokia! Mut on se edelleen hienoa kun pääsee sanomaan että on ite tehty!

  16. Marsa Kirjoittaa:

    Onneksi olkoon hameesta!
    MIula on muorin vanha Singeri jolla samalla tavalla oon olevinaan koittanut opetella ompelemaan millon mitäkin. Ensimäisenä tein laukun (se oli jopa kohtalaisen helppo), sitten peruspaidan ja kolmantena väsäsin jo housut vetoketjuineen ja taskuineen :D Ei ehkä ollut mitään kaunista katsotttavaa, mutta IHAN ITE TEIN ja samalla tavalla vaan pitkä paita päälle niin kukaan ei nää miten omituinen vyötärön kohta on :P En mie ohjeista mitään tajunnut niin summalla vaan eteenpäin!

    Hyvin sie vejät!

    Ompelun iloa!

  17. Salla Kirjoittaa:

    Oijoi! Mäkin verestin ompelutaitojani (huonohkoja) männä viikolla verhon kääntämisen parissa! Se sentään ainakin teoriassa on helppoa, mutta saahan siihenkin aikaa ja tupakkia menemään, kun puolaukset ja sen semmoiset pitää aina katsoa ohjekirjasta. Kävin viime talven työväenopiston ompelukurssia ja ostin oman koneen (myös Pfaff) mutta tuota verhoprojektia vaativampaa en ole vielä kotioloissa kokeillut. :) Ompelu on kivaa silloin kun se sujuu, mutta silloin kun se ei suju niin ärräpäät lentelevät…

  18. ingalinda Kirjoittaa:

    oo! mulla on monta kiloa kangasta ja tuo ainoa hameviritelmä toista vuotta vaiheessa (en tajua miten siihen saa vetoketjun ja vyötärönauhan..) onnitteluni onnistuneesta tuoteesta!

  19. osku Kirjoittaa:

    Ompeleminen on perin mukavaa, mutta yleensä se tyssää tarvikehankintoihin tai viimeistään kaavojen muokkaamiseen hm. Niitä kun opettelisi kunnolla tekemään niin johan alkais ompelukone rullata.
    … Ja tässäpä vihdoin tämä oma blogini >> http://oskua.sarjakuvablogit.com/